Nyhetsarkiv

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Banstatus – ordinarie greener

Tisdag och ev onsdag luftar och dressar vi greenerna.

Reducerad greenfee under arbetets gång.

Banan är öppen med ordinarie greener och tees. Laga nedslagsmärken på green!

Tillfällig föreskrift med anledn. av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté. Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder

Flaggstången
Flaggstången ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet
När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar
Spelaren ska INTE använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker ska spelaren jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

2020-03-30

MVH Kalle Holmgren

[divider_top] [divider_top]

Junioravslutning samt resultat sommarlovsgolfen

Den 26 september var det avslutning för Höganäs och St: Arilds juniorer

Resultatet från Sommarlovsgolfen på Höganäs GK 2020

Sommarlovsmästaren – Nettotävling

Vinnare Jakob Wieslander, 2a Filippa Larsson och 3a Carl Lauridsen

Openmästaren – Bruttotävling

Vinnare Jakob Wieslander, 2a Carl Lauridsen och 3a Filippa Larsson

[divider_top]

Juniorträff på Bjäre GK

Jk-träff med våra juniorer 200919 Bjäre Gk!

Vi blev 7st juniorer som följde med på spel på Bjäre Gk samt Patrik och Fredrik ifrån Jk. Det var en mycket fin dag, optimala förhållanden lite vind och behaglig temperatur. Banan erbjöd mycket fina hål med utmanande greener. Efter avslutad 18-håls runda åt vi gott och gick igenom dagen.

Juniorerna och Jk tackar Höganäs GK för att klubben stod för greenfee för juniorerna.

Jk/ Patrik Wieslander- Fredrik Ottermo 

[divider_top] [divider_top]

Hänt och händer på klubben vecka 38

Hänt och Händer på klubben
vecka 38

Hänt sedan senast
Hösterbjudandet fortsätter att locka. Nu är det 50 st som ”nappat” på erbjudandet-

Kalle har kontakt med HAKO betr. ny greenklippare. Sannolikt kan vi få ett erbjudande inom ett par veckor.

AW (After work)-golfen har under veckan inte haft någon större tillströmning.

När det gäller bollar på arbetsområdet för gymnastikhallen, så kommer klubben att ha ett möte med Höganäs kommun. Vid mötet kommer vi att redovisa antal bollar som kommit in på arbetsområdet de senaste tre veckorna. Det har kommit in mindre än en boll per dygn.

IT-kommittén/Hemsidan
De senaste tävlingarna har lagts in inkl. finalen ICA Kvantum Cup. Hemsidan är uppdaterad med de senaste programvarorna. Vidare håller Kenneth på med uppdateringen av våra datorer, de två på kansliet och den som står på Kalles kontor.

Ekonomi
Kenneth G. konstaterar att fortfarande har många greenfee-gäster och många som står på Driving Rangen. M.a.o. vår ekonomi ser bra ut.

Banan
Under kommande tisdag till torsdag kommer greenerna att djupluftas och dressa. Under dessa dagar gäller ½ greefee.

Kalle har ännu inte fått någon offert på arbetet att ta bort rötter i 1:ans damm och att ta bort kullen mellan hål 1 och övningsområdet.

När rensning av damm och kullen borttagen kommer vi att plantera en c:a 1-1,5 m hög häck mellan hål 1 och övningsområdet.

I samband med dessa arbeten finns en plan på att bredda hål 1:s tee.

Kansliet
Under perioden 18 september till 4 oktober är kansliet stängt eftersom Vivian har semester. Gun Henriksson kommer att under vissa tider finnas på plats.

Övrigt
Vår överklagan till Mark-och miljödomstolen avseende av Trafikverkets och länsstyrelsens invändningar mot den reklamskylt vi ville ha längs väg 111, har avslagits.

Avslutningsvis måste jag berömma alla som bidrog till att ICA Kvantum Cup-finalen blev en succé. Kalle, Ali och Leif hade gjort ett fantastiskt jobb med banan.
Många av deltagarna var ”rent lyriska” över det banans fantastiska skick. Greenerna var helt fantastiska, c.a. 10 på stimpen.

Monica och Bitt fick mycket beröm från både tävlande, klubbchef och tävlingskommitténs ordförande i Mölle GK för tävlingsarrangemanget och att allt ”flöt på” så bra. Det gällde att hela tiden ”vara på tå” så att det inte blev några onödiga väntetider.

Ett stående uttryck från många var ”det är alltid så roligt att komma till Höganäs GK för man känner sig så välkommen”.
Vivian och Gun Henriksson såg till att både välkomna alla och att tävlande fick lite förtäring mellan ”varven

Vem som vann ICA Kvantum Cup 2020? Jo, det gjorde Gunilla Thorn från Mölle GK

Lerberget 2020-09-16
Ola Sandberg

[divider_top]

Ica Kvantum Cup, Final

I helgen spelades finalen i ICA Kvantum Cup. Där möttes de 32 finalisterna som via tre kvaltävlingar på S:t Arild GK, Mölle GK och Höganäs GK kvalificerat sig för finalspelet. Finalen gick av stapels på Höganäs GK och avgjordes genom matchspel över 5 hål. Vid oavgjort resultat efter de fem hålen skedde avgörande genom chiptävling. Närmast hål och bäst av tre försök.

Till slutligt finalspel gick Gunilla Thorn och Pippi Brodén och där var det Gunilla Thorn som stod som segrare. Båda finalisterna representerar Mölle GK.

Vi vill även rikta ett stort tack Sponsorn ICA Kvantum, samt till Tävlingsledningen Monica och Bitt, samt flickorna som fixade servicen i köket mm. Ett stort tack även till alla funktionärer som såg till att allt flöt på. Det blev en mycket trevlig tävlingsdag. Nästa år hoppas vi att vi åter kan arrangera ICA Kvantum Cup och att vi då är fria från Covid-virus och åter kan välkomna publik.

[divider_top] [divider_top] [divider_top] [divider_top] [divider_top] [divider_top]