Faddergolf

För dig som är nybörjare och vill komma vidare till officiellt handicap.

2017 spelar vi ”Faddergolf” på måndagar med start kl 18.00.

Vi vill att Du snabbt kommer in i vår gemenskap i klubben. Som nybörjare är det inte självklart att man har ett givet kontaktnät. Vi vill inte att Du skall känna Dig ”utanför” och inte veta hur Du kommer vidare. Därför erbjuds du möjlighet att, med assistans av våra faddrar spela tillsammans med andra nybörjare varje måndag. Du får gärna deltaga ner till officiellt handicap 36,0.

Vi spelar måndagar kl 18.00 under perioden 17/4 – 21/8. Kom i god tid (15 min) innan start. Säsongen avslutas med en enklare tävling.

Ni spelar 9 hål tillsammans med utvalda faddrar från klubben. Vi spelar alla hål som par 3 (från gul/svart pinne) och ni har alltså 5 slag för att få 2 poäng per hål. Denna krångliga matematik förklarar faddrarna för er.

När ni uppnått 18 poäng vid spel från gul/svart pinne börjar ni spela från gul respektive röd tee. Därefter sänker ni er successivt för att nå officiellt handicap 36,0.

Alla som är medlemmar i klubben eller som deltar i vår utbildning ”Grönt kort” är välkomna att delta i Faddergolfen och träna och lära sig de regler som gäller på banan, för att ha kul och för att lära känna andra golfare. INGEN är för dålig för att vara med!

Eftersom faddrarna ställer upp utan ersättning betalar du endast en startavgift på 20 kr/gång. Om du inte är medlem i klubben betalar du dessutom en reducerad greenfee.

Skulle du mot förmodan inte ha uppnått officiellt hcp (36) inom 2 år finns det möjlighet att ånyo gå en kurs hos vår pro, Peter Ohlsson. Dock inte kostnadsfri.

Anmälningslista till varje måndag finns i Klubbhusets entré. Anmälan görs senast fredag kl.12.00 på anslagstavlan, via mail kansli@hoganasgk.se eller via telefon till kansliet, 042-34 04 90 eller direkt till undertecknad.

Hör av Dig via mail till tavlingar@hoganasgk.se eller per telefon 042-34 04 90 om Du har frågor.

Mai Sandberg, 070-918 12 11(Ansvarig faddergolfen)

Lars-Olof Werme, 0730-816763