mars 2021
M T O T F L S

Banstatus – ordinarie greener

Tisdag och ev onsdag luftar och dressar vi greenerna.

Reducerad greenfee under arbetets gång.

Banan är öppen med ordinarie greener och tees. Laga nedslagsmärken på green!

Tillfällig föreskrift med anledn. av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté. Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder

Flaggstången
Flaggstången ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet
När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar
Spelaren ska INTE använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker ska spelaren jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

2020-03-30

MVH Kalle Holmgren

[divider_top] [divider_top] [divider_top]

Aktuell Banstatus

Hål 1-4 och 9 är öppna, övriga hål stängda.

Spel gäller på vintergreener. Matta ska användas på fairway.

Övningsgreenerna är stängda för säsongen.

Driving Rangen är öppen.

Eftersom vi har vinterbana så har vi även reducerad greenfee. Seniorer betalar 100 kr och juniorer 50 för dagsgreenfee. Alla dagar.

[divider_top] [divider_top]

Höganäs Golfklubbs historia

Vår tidigare ordförande Ola Sandberg som varit aktiv i klubben sedan starten har sammanställt en mycket fin historik om klubben från starten 1997 till 2020.

Den finns nu att läsa här på hemsidan under fliken “Klubbinfo”. Klicka på länken HGK 1997-2020 för att läsa den nu. Klicka på förstora till full skärm för att enkelt kunna läsa.

[divider_top] [divider_top] [divider_top] [divider_top] [divider_top] [divider_top] [divider_top]