september 2022
M T O T F L S

Banstatus – ordinarie greener

Tisdag och ev onsdag luftar och dressar vi greenerna.

Reducerad greenfee under arbetets gång.

Banan är öppen med ordinarie greener och tees. Laga nedslagsmärken på green!

Tillfällig föreskrift med anledn. av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté. Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder

Flaggstången
Flaggstången ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet
När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar
Spelaren ska INTE använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker ska spelaren jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

2020-03-30

MVH Kalle Holmgren

Finalspel ICA Kvantum Cup

Lördagen den 10 sept spelades finalen av ICA Kvantum Cup på Höganäs GK. Det blev en lyckad tävling som spelades under bra förhållande. Banan var i fint skick och vädret var fint. Förutom själva tävlingen var det fria bollar på rangen, puttningstävling, ansiktsmålning, tårtkalas underhållning av Höganäs symfoniorkester mm. Stort tack till Erik på ICA Kvantum som sponsrade tävlingen. Ett stort tack även till alla frivilliga som hjälpte till att göra dagen lyckad. Tack också till banpersonalen som var ut tidig morgon och fixade så att banan var i toppskick.

Seniortävlingen vanns av Carl-Gustav Gudmundsson S:t Arild GK som i finalen slog hemmaspelaren Per Jönsson. Trea blev Peter Andersson S:t Arild GK och fyra Urban Ekdahl S:t Arild GK Stort grattis till alla pristagarna!

I juniorklassen vann Lukas Envall S:t Arild GK före Gustav Tiderius Kungl. Drottningholms Gk.

Nedan kan ni se lite fler bilder från tävlingen.

[divider_top]

Final ICA Kvantum Cup den 10 sept.

Missa inte finalen av ICA Kvantum Cup. Efter kvalificeringsspel på Höganäs GK, Mölle GK och S:t Arild GK är det nu tid för final.
Finalen spelas på Höganäs GK och omgärdas av diverse festligheter. Alla är välkomna!

[divider_top] [divider_top] [divider_top]

Nytt kursprogram från våra tränare

Bifogat finner ni kursprogrammet för sensommaren! Vi kommer att köra en ny omgång av våra populära veckoträningar över 8 veckor med start vecka 32. Vi erbjuder även några närspelskurser samt damkurser, både på S:t Arild och på Höganäs.

Anmälan gör ni som vanligt via länken som ni hittar i det bifogade kursprogrammet!

Kursprogram

ICA Kvantum Cup 2022 rev. resultatlista

ICA Kvantum Cup är det samlade namnet för ett tävlingssamarbete mellan klubbarna Höganäs GK, Mölle GK och S:t Arild GK där ICA Kvantum i Höganäs är huvudsponsor. ICA Kvantum Cup omfattar tre tävlingar, en på vardera klubb plus ett finalspel.

De aktuella tävlingarna är (klicka på respektive tävling för att komma direkt till anmälan via Min Golf):

28 maj – Höganäs GK – ICA Kvantum Cup – Kvaltävling 1 – greensome
13 juli – S:t Arild GK – ICA Kvantum Slaget  – Kvaltävling 2 – greensome
21 augusti – Mölle GK – ICA Kvantum slaget  – Kvaltävling 3 – foursome

10 september – ICA Kvantumslaget FINAL, Höganäs GK – Singeltävling, matchspel

KTUELL STÄLLNING EFTER TVÅ OMGÅNGAR
Aktuell ställning seniorer
Aktuell ställning juniorer

Kvalresultatet baseras på placering vid resp. tävling. T.ex. vid första tävlingen kommer laget på plats 4, då erhåller varje spelare denna placeringspoäng individuellt och erhåller därmed placeringspoäng 4. Vid andra tävlingen kommer laget på 18:e plats, då erhåller båda spelarna placeringsresultatet 18. Vid sista tävlingen kommer laget på 9:e plats. Den enskilde spelarens placeringsresultat efter 3 tävlingar blir då 4+18+9=31.

Kan man inte delta på alla tre tävlingarna så erhåller man samma placering som laget/spelaren som kommer sist. Man har alltså möjlighet att kvalificera sig till finalen utan att spela alla tre kvaltävlingar men ju fler tävlingar man spelar ju större chans är det att få ett lågt totalt placeringsresultat.

Finalspel

Finalen spelas på Höganäs Golfklubb lördagen den 10 september.

De 32 seniorspelare som har lägst totalt placeringsresultat efter de tre kvaltävlingarna går till finalspel. Anmälan till finalen kommer att krävas och de kvalificerade spelarna kommer att kontaktas via mail. Tackar man nej, så går platsen vidare till placering 33 osv.

JUNIORKLASS I FINALEN
De åtta bästa juniorna från kvaltävlingarna går till en separat juniorfinal på Höganäs GK under den ordinarie finaldagen den 10/9. Juniorerna kvalar in till finalen genom att delta i de ordinarie kvaltävlingarna där de spelar tillsammans med övriga deltagare. De åtta med lägst total placeringspoäng går till final.

Finalerna avgörs med matchspel över 5 hål (hål 1-4 + hål 9). Det är direkt utslagning vid förlust av matchen medan vinnaren går vidare till nästa omgång. Ordinarie matchspelsregler gäller och matcherna spelas med hcp. Seedningen för matchspelet görs genom att 1:an möter 32:an, 2:an möter 31:an osv.

Målet med ICA Kvantum Cup är att arrangera tävlingar med festlig inramning för att på så sätt locka nya deltagare till tävlingar
och samtidigt locka fler till golfen.

WPW-slaget avgjordes i helgen

I söndags den 3: juli avgjordes WPW-slaget på Höganäs GK. Birgitta Larsson och Pia Einarsdotter vann. De samlade på sig 49 poäng under rundan. Det var tre poäng mer än tvåan och sex poäng mer än trean.

Grattis till vinsten !