Nyhetsarkiv

augusti 2021
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Banstatus – ordinarie greener

Tisdag och ev onsdag luftar och dressar vi greenerna.

Reducerad greenfee under arbetets gång.

Banan är öppen med ordinarie greener och tees. Laga nedslagsmärken på green!

Tillfällig föreskrift med anledn. av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté. Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder

Flaggstången
Flaggstången ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet
När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar
Spelaren ska INTE använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker ska spelaren jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

2020-03-30

MVH Kalle Holmgren

[divider_top] [divider_top] [divider_top]

ICA Kvantum Cup Kval

I lördags den 24 juni spelades en av deltävlingarna till ICA Kvantum Cup på Höganäsbanan. Tävlingsformen var greensome.
Förhållandena var perfekta med fint väder och en bana som var i mycket fint skick. Pristagarna och resultatlistan kan ni se nedan.

[divider_top]

Semestervikarie i kansliet

Vi har anställt en semestervikarie i vår reception och kansli. Det är en tjej som heter Alexandra. Hon är 16 år och skall börja gymnasiet i höst.

Alexandra kommer att arbeta hos oss under sommarn och det innebär att receptionen är öppen i stort sätt alla dagar. Aktuella öppettider ser ni på hemsidan.

Titta gärna in och hälsa Alexandra välkommen.

[divider_top]

Nya rangebollar ytterligare försenade

Tyvärr har vi fått besked att våra nya rangebollar är ytterligare försenade. Vi har nu fått besked att bollarna skall levereras vid månadsskiftet aug/sept. Med anledning av det har vi undersökt andra leverantörer, men då vi idag fått besked att bollarna är tillverkade och på väg till Europa kan vi bara hoppas att de kommer lite tidigare än vad som är sagt. Vi är väldigt ledsna för förseningen som beror på den enorma efterfrågan. Tillverkningskapaciteten räcker inte till för att klara av alla leveranser i tid.

Nu håller vi tummarna för att bollarna kommer så fort som möjligt.

[divider_top]

Driftstörningar på hemsidan

Det är för närvarande stora driftstörningar hos en av golfförbundets IT-leverantörer. Det innebär att de widgetar vi hämtar hos Golfförbundet inte fungerar. Dessutom innebär det att vår hemsida p.g.a. detta laddar väldigt långsamt.

Berörda widgetar är bl.a. Tävlingar i GIT, Golfnyheter och inloggning till min golf.

Arbete med att lösa problemen pågår.

[divider_top]

I söndags 4 juli spelades WPW-slaget

Söndagen den 4 juli gick årets andra tävling av stapeln. Det var WPW-slaget som spelades under perfekta förhållande. Banan var i jättefint skick och vädergudarna var på sitt bästa humör. Tävlingsformen var Bästboll och 26 par ställde upp. Det innebar att tävlingen var fulltecknad. Fem priser delades ut samt ett pris för närmst hål på 3:an.

Pristagarna blev:
1:a Gardebom / Gardebom
2:a Eriksson / Nordén
3:a Carlsson / Ylvander
4:a Tilly / Tilly
5:a Bergström / Bergström
Närmst hål: Kenneth Carlsson

Ett stort tack till banpersonalen som preparerat banan perfekt och till tävlingsledning och servicepersonal för ett välorganiserat genomförande av tävlingen.
Ett stort tack givetvis också till sponsorn Hans Nielsen på WPW för ett generöst prisbord.

[divider_top] [divider_top] [divider_top]

Äntligen – årets första tävling genomförd

Idag den 13 juni kunde vi äntligen dra igång med årets första officiella tävling. Det var Per i Viken slaget som spelades. Tävlingen genomfördes under fina förhållande. Nu hoppas vi att alla virus håller sig borta så att vi kan genomföra resten av årets tävlingar under hyffsat normala förhållande.

[divider_top]

Information om damgolfen

Nu är även damgolfen igång. Onsdagar kl: 18:00 startar vi.

Hej!
Äntligen så släpper de restriktionerna och vi får börja tävla igen. Men tänk på avståndet ändå.
Vi hälsar Annelie Heiskanen, Monica Svensson och Karin Lindblom välkomna i damkom mitten.
Alla damer med upp till 54 i hcp är välkomna. Även damer som inte är medlemmar i klubben men de betalar i så fall halv greenfee.
I år kommer vi bara att ha en start på kvällen: Det är totalt 13 st singeltävlingar och de 8 bästa kommer att räknas. Kom minst 15 minuter innan första start. Är ni sena och har planerat att spela ring Elisabeth 0706341050 eller Barbro Bergström 0706770505 så fixar vi det.
Vi kommer även att ha en del lag/partävlingar med fika eller grillning efteråt.
Spelprogram se bifogad fil.
Alla tävlingar kostar 30:- Vi ser helst att ni swischar på klubbens nummer 1235407614.
Vi kommer att ha ett Matchspel för alla damer inom klubben. Det kommer vara Anne lie som håller i detta och anmälningslista kommer att anslås.
Match spelet mellan Mölle GK och Höganäs GK damer kommer det mer information om.
Vi är anmälda till Damernas seriespel i foursome och första gången kommer att spelas den 13/6 på Hintons GK som ligger runt Malmö. Alls damer upp till 54 i hcp kan vara med och detta är ett jättebra tillfälle att komma ut på andra baner och spela samt lära känna andra golftokiga damer. Dessa tävlingar är helt kostnadsfria och man bekostar resan och mat själv.
Vi ser fram emot att se er och att vi får trevliga golfupplevelser tillsammans.
Mvh Damkomitten

Se spelprogram

[divider_top]